2017 
REGERINGSKANSLIET : KINA


Landguiden Kina

Konfucius:
”Den som vill nå framgång måste bereda vägen för andra att också nå framgång”. 


15 maj SVT Nyheter
Bjerström, Erika
Kinas expansionsplaner väcker oro och intresse

Volvo i Kina

20170828 TextTV. Omni
Kina Ett jordskred har begravt ett dussintal byggnader i staden Bijie i södra Kina, enligt myndigheterna 37 personer saknas och minst sen person har omkommit. Räddningspersonal har skickats till området med tält, filtar och andra förnödenheter.
   Miaofolket. (Hmong)
  (The conquest of the Miaotse)

31 augusti Handla på Nätet från Kina


20170927 TextTV.
Kina. De kinesiska industriföretagens vinster ökar med den högsta takten på fyra år. Stigande råvarupriser i spåren av en byggboom påhejad av statsmaken ligger bakom. I augusti var vinstuppgpngen 24 procent jämfört med samma månad i fjol.14 oktober Kinas 19e Partikongress 2017 - Xi Jinping
                   Xi Jingpings namn skrivs in i konstitutionen.

8 november Trump besöker Kina

November Nordkoreakris enar Sydkorea, Kina och Japan

Kina och Burma (Myanmar)

13 nov Nya Sidenvägen

The New Silk Road
Tales from the new Silk Road BBC
 China Kenya relations Chinese people in Kenya The railroad
(Africa China wikipedia)  Diva

Kollind, Stefan
Kina i Sudan : en spoiler i väktarkläder.

Hanauer, Larry
Chinese Engagement in Africa : Drivers, Reactions, and Implications for U.S. Policy / Larry Hanauer, Lyle J. Morris. - 2014.


SVD 2017 12 10 Ansikter det nya Kina vill visa upp : Chen Man, 37, pionjären inom kinesiskt modefoto och landets mest framgångsrika fotograf.  

21 dec 2017 Kina vill ha jättehamn i Lysekil

Text TV 27 dec 2017
Kinesiska Geely köper Volvoinnehav Kinesiska Geely blir nu storägare även i det andra Volvo. Geely köper hela aktieposten av riskkapitalbolaget Cevian och blir därmed största ägare i lastbilsjätten. - Vi är nöjda med affären annars hade vi inte gjort den. Vi har varit i Volvo i elva år och vi har gjort om Volvo från ett medelmåttigt bolag till det bästa bolaget i branschen, säger Cevians grundare Christer Gardell till TT. Enligt Gardell har Cevian tjänat nästan 20 miljarder kronor på det totala innehavet i Volvo.